سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰۳

استفاده از تکنیک رنگ بری با وایتکس های مخصوص

۴ بازديد

استفاده از تکنیک رنگ بری با وایتکس های مخصوص

استفاده از تکنیک رنگ بری با وایتکس

قبل از اینکه با تکنیک رنگ بری با وایتکس آشنا شوید، لازم است مختصری اطلاعات راجع به انواع وایتکس یا سفیدکننده داشته باشید.

[ez-toc]

سفیدکننده ها یا وایتکس های موجود در بازار سه نوع هستند:

  1. سفیدکننده های کلردار:

این نوع سفیدکننده ها بیش تر مصارف خانگی دارند که حاوی هیپوکلریت سدیم هستند. به این نوع وایتکس یا سفیدکننده ها آب ژاول نیز گفته می شود.

سفیدکننده های کلر دار برای تکنیک رنگ بری با وایتکس
سفیدکننده های کلر دار برای تکنیک رنگ بری با وایتکس
  1. سفیدکننده های بدون کلر که بر پایه اکسیژن فعال می باشند.

سفید کننده های بر پایه اکسیژن فعال برای تکنیک رنگ بری با وایتکس
سفید کننده های بر پایه اکسیژن فعال برای تکنیک رنگ بری با وایتکس
  1. پودرهای سفیدکننده که حاوی هیپوکلریت سدیم هستند.

نکته: چنانچه شما مایل به انجام تکنیک رنگ بری با وایتکس هستید، بهتر است از سفیدکننده های گروه دوم که بر پایه اکسیژن فعال هستند، استفاده کنید. این گروه از وایتکس ها، هم به بافت لباس آسیب کم تری می زنند و هم رنگ آن را از ین می برند.

اگر لباس سفید رنگی دارید که دچار لکه شده است، می توانید از سفیدکننده های گروه یک استفاده کنید. اما استفاده از نوع دوم سفیدکننده ها بیش تر توصیه می شود.

استفاده از وایتکس در تکنیک اکولین:

اکولین نوعی رنگ جوهری است مایع، شبیه به آبرنگ است. با این تفاوت که نسبت به آبرنگ از شفافیت بیش تری برخوردار است و ضمنا حالت گچی ندارد. از آنجا که این نوع رنگ از جنس جوهر می باشد، در هنگام نقاشی به سرعت بر روی کار ثابت می شود. به این ترتیب به سادگی نمی توانید آن را کمرنگ کنید.

استادان و هنرجویانی که با اکولین به هنر نقاشی می پردازند، با استفاده از تکنیک رنگ بری با وایتکس به کمرنگ کردن قسمت هایی از نقاشی خود می پردازند. البته باید این نکته را در نظر داشت که برای انجام این کار اگر دقت کافی به خرج ندهید، به کل کار نقاشی آسیب می رسانید. بنابراین به منظور انجام صحیح تر کار، زیر نظر استاد آموزش نقاشی روی پارچه، به تکنیک رنگ بری با وایتکس بپردازید.

استفاده از وایتکس برای تغییر رنگ لباس های جین و لی:

شما می توانید با استفاده از وایتکس به لباس های جین قدیمی شده خود، جلوه تازه ای ببخشید. قبل از انجام تکنیک رنگ بری با وایتکس بر روی لباس های جین یا هر لباس دیگری، لازم است نکات ذیل را مدنظر قرار دهید:

  1. حتما به کیفیت پارچه و لباسی که می خواهید تکنیک رنگ بری با وایتکس را روی آن پیاده کنید، دقت کنید. پارچه های نازک مناسب این کار نیستند. زیرا وایتکس باعث متلاشی شدن آن ها می شود.
  2. سوراخ یا پارگی در لباس نباشد، زیرا وایتکس باعث می شود این پارگی بیش تر شود.

چنانچه از موارد  فوق الذکر در ورد لباستان مطمئن شدید، می توانید به روش زیر وارد عمل شوید:

محلول آب و وایتکس را درظرفی بریزید. بری تهیه این محلول دقت داشته باشید که باید به سه قسمت آب و یک قسمت وایتکس اضافه کنید. اگر تصمیم دارید کل لباس را به طور یکنواخت رنگ بری کنید، آن را تا کرده و در ظرف پر از محلول قرار دهید.

ضمنا استفاده از دستکش پلاستیکی در حین انجام کار را فراموش نکنید. گاهگاهی این لباس را در داخل ظرف حرکت دهید تا همه جای لباس به طور یکنواخت در معرض محلول قرار بگیرد. لباس را حداقل 1 تا 3 ساعت درون محلول نگه دارید. ابته این مدت زمان بستگی به این دارد که شما تا چه اندازه می خواهید رنگ لباستان روشن شود. هر زمان که لباس به رنگ دلخواهتان رسید، آن را از درون ظرف پر از محلول بردارید.

ممکن است این مدت زمان تا 24 ساعت هم طول بکشد. سپس لباس را از درون ظرف محلول خارج کنید و بشویید. اگر برای  شستشوی این لباس از ماشین لباسشویی استفاده می کنید، دقت داشته باشید که لباس های ذیگر را داخل ماشین لباسشویی نیندازید. زیرا ممکن است وایتکس های موجود در لباس بر روی لباس های دیگر لکه ایجاد کند. پس از شستشو و آبکشی لباس را بر روی بند لباس در هوای آزاد پهن کنید تا خشک شود.

نکته: ممکن است شما بخواهید قسمتی از لباس را با وایتکس رنگ بری کنید، مثلا آستین های کت یا ساق های شلوار در این صورت فقط همان قسمت موردنظر را با روشی که ذکر شد داخل محلول آب و وایتکس قرار دهید.

رنگ کردن لباس های رنگی:

اگر لباسی را که می خواهید، رنگ کنید سفید باشد برای رنگ کردن آن مشکل ندارید. اما اگر این لباس از رنگ های تیره برخوردار باشید. لازم است قبل از شروع رنگرزی از تکنیک رنگ بری با وایتکس استفاده کنید. به این ترتیب لباس شما به رنگ سفید در می آید. پس از آن می توانید رنگ دلخواهتان را روی آن پیاده کنید.

آموزش نقاشی روی پارچه با وایتکس:

هیچ کس از ریختن وایتکس بر روی لباسش خوشحال نمی شود. اما اگر این کار اتفاقی نبوده و بر اساس تکنیک رنگ بری با وایتکس باشد، نتایج جالب و جذابی به دست می آید. شما می توانید با استفاده از یک شابلون و مقدار وایتکس طرح مورد علاقه تان را بر روی لباس پیاده کنید. چنانچه مایل به انجام این هنر ساده و جذاب هستید، به روش ذیل عمل کنید:

آموزش نقاشی روی لباس با وایتکس
آموزش نقاشی روی لباس با تکنیک رنگ بری با وایتکس

مرحله اول:

اولین قدم برای طراحی روی لباس با این تکنیک تهیه شابلون است. طرح مورد نظرتان بر روی یک تکه مقوا بکشید. اگر می خواهید درون طرح را رنگ کنید. داخل طرح کشیده شده بر روی مقوا را با کاتر ببرید و اگر می خواهید طرح حالت سایه پیدا کند، دور تا دور طرح را ببرید.

مرحله دوم:

پارچه یا لباس خود را بر روی سطح صافی قرار دهید. لازم به ذکر است که برای جلوگیری از نفوذ وایتکس به سطح زیرین پارچه، یک سفره پلاستیکی در زیر آن قرار دهید. سپس طرح را روی پارچه فیکس نکنید.

مرحله سوم:

مقدار وایتکس را بر روی قسمت های خالی طرح، اسپری کنید. سپس طرح را از روی پارچه بردارید و بگذارید پارچه خشک شود. این کار را با قلم مو هم می توانید انجام دهید. به این ترتیب که قلم مو را داخل وایتکس ببرید. البته هنگام طراحی نباید قطرات محلول از آن بچکد. سپس با کشیدن قلم مو بر روی پارچه، طرح مورد نظر را پیاده کنید.

استفاده از ماژیک در تکنیک رنگ بری با وایتکس:

ابتدا یک ماژیک کلفت را بردارید. نوک و مغزش را در بیاورید و در یک محلول آب و وایتکس بیندازید. به طوری که جوهر ماژیک کاملا خارج شود. سپس « ها را از درون محلول خارج کرده و دوباره داخل ماژیک قرار دهید. با این ماژیکی که در حال حاضر از جوهر خالی شده و حاوی وایتکس می باشد، می توانید هر طرحی را که دوست دارید بر روی لباستان بکشید. وایتکس موجود در ماژیک باعث می شود خطوط طراحی شده شما بر روی لباس بی رنگ شود.

استفاده از نوار چسب های پلاستیکی در تکنیک رنگ بری با وایتکس:

یک لباس را بردارید و با استفاده از نوار چسب پلاستیکی بر روی آن خطوطی را طراحی کنید. (نوار چسب را به صورت خطوط متنوع بر روی لباس بچسبانید.) سپس وایتکس را بر روی لباس اسپری کنید. پس از پایان کار، نوار چسب ها را از روی لباس بردارید. به این ترتیب متوجه می شوید فقط قسمت هایی که با چسب پوشانده شده بودند، رنگ پریده نشده اند.

اگر مایلید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، با موژارت گالری در ارتباط باشید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.